Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 3-5 ετών

Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών, μαζί με τους γονείς τους. Βιωματικές δραστηριότητες με θέματα εμπνευσμένα από τη μυθολογία, την ελληνική διατροφή, το διάστημα και την προϊστορία.


Οκτώβριος 2024


Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 - Φεγγαράκι μου λαμπρό…

Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 4-10 Οκτωβρίου

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος και μεταμορφωνόμαστε σε αστροναύτες για μια μέρα!  Ένα μαγικό ταξίδι στη Σελήνη για μικρούς και μεγάλους… Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια. Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!


Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά...»

Θα ήθελες να κάνεις το Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους! Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!


Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024  «Με σκουπάκι και μυστρί … ξεκινά η Ανασκαφή»

Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών με τους γονείς τους
Ώρα έναρξης: 12:00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 12€ το παιδί, 5€ ο ενήλικας/συνοδός

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας και μεταμορφωνόμαστε σε αρχαιολόγους για μια μέρα! Πώς γίνεται, όμως, μία ανασκαφή; Τι αντικείμενα βρίσκουμε; Ποια εργαλεία θα χρειαστούμε για ν’ ανακαλύψουμε ευρήματα που κρύβονται, αιώνες τώρα, μέσα στο χώμα; Μικροί και μεγάλοι θα πραγματοποιήσουμε τη δική μας ανασκαφή στα ειδικά διαμορφωμένα σκάμματα του «Ελληνικού Κόσμου».

 

Μέρος του εκπαιδευτικού  προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, στα ειδικά διαμορφωμένα σκάμματα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του κτ.9.


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024Μια φορά κι έναν καιρό στο Mπαλισιγκούν …

…στο νησί  όπου ζούσαν μόνο ζώα και δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους οι άνθρωποι. Ώσπου μια μέρα οι άνθρωποι το ανακάλυψαν!  Πόσο τυχεροί ήταν!   Είναι, όμως, τυχερά και τα ζώα που συνάντησαν τους ανθρώπους; Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε ως το Μπαλισιγκούν και να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους!



Προηγούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»