Εγκαίνια της έκθεσης «Το βραχιόλι: Νεοελληνικό και Ethnic (19ος-20ός αιώνας)»

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008 άνοιξε για το κοινό η έκθεση της συλλογής βραχιολιών της κυρίας Κατερίνας Κορρέ-Ζωγράφου με τίτλο «Το βραχιόλι: Νεοελληνικό και Ethnic (19ος-20ός αιώνας). Η έκθεση φιλοξενείται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», στην αίθουσα Σεμέλη. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης.

Στην ομιλία του ο κ. Λιάπης εξήρε το ρόλο του «Ελληνικού Κόσμου» στη προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από τη διοργάνωση διαδραστικών εκθέσεων και υποδειγματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επίσης, χαρακτήρισε την έκθεση «ένα άνοιγμα» προς το λαϊκό πολιτισμό και την τέχνη της καθημερινότητας. Με τη σειρά του, ο κ. Εφραίμογλου μίλησε για το «ΘΕΑΤΡΟΝ», το οποίο θα στεγάσει μορφές της ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας, όχι μόνο έργα προσωπικοτήτων αλλά και των απλών καθημερινών ανθρώπων, «που με τον τρόπο τους χτίζουν ιστορία». Προανήγγειλε επίσης μεγάλη έκθεση με τη συλλογή της κυρίας Κορρέ, η οποία θα φιλοξενηθεί μελλοντικά στα νέα κτήρια του «Ελληνικού Κόσμου».

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και οικονομικού χώρου και πολλοί φίλοι του ΙΜΕ.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»