2 χρόνια λειτουργίας του «Eλληνικού Κόσμου»

Στις 21 Μαρτίου 2000 γιορτάστηκαν στον «Ελληνικό Κόσμο» τα δύο χρόνια επιτυχούς πορείας του Κέντρου. Την εκδήλωση -την οποία κάλυψαν ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος- τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος και ο Υπουργός Παιδείας κ. Γεράσιμος Αρσένης.

Οι επισκέπτες, φορώντας τα ειδικά στερεοσκοπικά γυαλιά, περιηγήθηκαν στο «μαγικό κόσμο της Βυζαντινής ενδυμασίας», όπως αυτός ζωντανεύει μέσω της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας. Συνάντησαν τις μορφές του Ιουστινιανού, της Θεοδώρας αλλά και της ακολουθίας τους ντυμένες με τα επίσημα ενδύματά τους, σ' ένα φανταστικό σκηνικό, εμπνευσμένο από τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Ανακάλυψαν την τελετουργική διάσταση της βυζαντινής ενδυμασίας, μέσα απ'αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πλαισιώνει την έκθεση «Κρόσσια, Χιτώνες, Ντουλαμάδες, Βελάδες - 4000 χρόνια Ελληνικής φορεσιάς».

Επίσης, παρακολούθησαν την τελευταία κινηματογραφική παραγωγή του Ιδρύματος με τίτλο «Το κερί που δε σβήνει», ένα οδοιπορικό στα χριστιανικά μνημεία της Μικράς Ασίας. Ξεχωριστή θέση στο ντοκιμαντέρ κατέχει η τρισδιάστατη αναπαράσταση της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Νίκαια της Βιθυνίας, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το 1922.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»