Παρουσίαση της «Κιβωτού» Εικονικής Πραγματικότητας

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 1999 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της «Κιβωτού» στους εκπροσώπους του δημοσιογραφικού χώρου. Το σύστημα παρουσίασαν με ομιλίες και προβολή διαφανειών ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, προϊστάμενος του τομέα Διαδραστικών Εφαρμογών και Συστημάτων, ο κ. Bαγγέλης Xριστοδούλου, προϊστάμενος του τμήματος Tρισδιάστατων Γραφικών και η κα Mαρία Pούσσου, προϊσταμένη του τμήματος Eικονικής Πραγματικότητας.

Ο κ. Εφραίμογλου αρχικά τόνισε ότι με την «Κιβωτό» το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει το καινοτόμο έργο του στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας που είχε ξεκινήσει με την εγκατάσταση της «Μαγικής Οθόνης» στον «Ελληνικό Κόσμο» τον Απρίλιο του 1999. Στη συνέχεια, απαρίθμησε τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή της ονομασίας «Κιβωτός». Η λέξη, η οποία στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «ξύλινο κιβώτιο», παραπέμπει τόσο στην αρχαιοελληνική όσο και τη βιβλική μυθολογία περί κατακλυσμούκαι συμβολίζει την προσπάθεια διάσωσης του πολιτισμού μέσω της τεχνολογίας. Με τη σειρά του ο κ. Χριστοδούλου ανέλυσε τη διαδικασία κατασκευής των τρισδιάστατων μοντέλων, τα οποία αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία του εικονικού περιβάλλοντος.

Την παρουσίαση της «Κιβωτού» ολοκλήρωσε η κα Ρούσσου, η οποία έκανε αναδρομή στη γένεση και εξέλιξη της τεχνολογίας CAVE, στο πρότυπο της οποίας έχει σχεδιαστεί η «Κιβωτός». Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι ενώ η χρήση της είναι ευρέως διαδεδομένη στους τομείς της βαριάς βιομηχανίας και της έρευνας, το Ίδρυμα είναι ο μοναδικός οργανισμός στον κόσμο που τη χρησιμοποιεί αποκλειστικά για πολιτιστικούς λόγους, προβάλλοντας περιηγήσεις σε χώρους της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Τέλος, η κα Ρούσσου αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα που φιλοξενεί η «Κιβωτός», την περιήγηση στην αρχαία Μίλητο.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»