Εγκαίνια της έκθεσης «Κρόσσια, Χιτώνες, Ντουλαμάδες, Βελάδες - 4000 χρόνια Ελληνικής φορεσιάς»

Στις 29 Σεπτεμβρίου 1999 εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος» η έκθεση-πολυθέαμα με τίτλο «Κρόσσια, Χιτώνες, Ντουλαμάδες, Βελάδες- 4000 χρόνια Ελληνικής φορεσιάς», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. Η έκθεση εξετάζει την εξέλιξη της ελληνικής ενδυμασίας διαχρονικά, από την Προϊστορική εποχή έως τις αρχές του εικοστού αιώνα. Επιδιώκοντας μια πρωτότυπη όσο και θεαματική προσέγγιση του θέματος, χρησιμοποιεί ως εκθέματα χειροποίητες φορεσιές αντίγραφα των αυθεντικών, αντικείμενα που σχετίζονται με το ένδυμα όπως αργαλειούς, φωτογραφικό υλικό, αλλά και σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Ξεχωριστή ατμόσφαιρα δημιουργούν η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τα βίντεο με χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου, τα οποία σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Τσεκλένης.

Στην εκδήλωση, την οποία κάλυψαν τα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια και ο Τύπος, παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι καθώς και άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης. Ο Πρόεδρος του ΙΜΕ κ. Λάζαρος Εφραίμογλου και η Πρόεδρος του ΠΛΙ κα Ιωάννα Παπαντωνίου υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους και τους ξενάγησαν στον εκθεσιακό χώρο. Πριν από την ξενάγηση, η κα Παπαντωνίου παρουσίασε τους συντελεστές της εκδήλωσης, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στα στελέχη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, που συνέβαλαν στο σχεδιασμό και την παρουσίαση της έκθεσης.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»