Έναρξη του δίμηνου αφιερώματος «Σελίδες Ιστορίας μέσα από τον κινηματογράφο»

Tην Tρίτη 14 Σεπτεμβρίου 1999, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού «Ελληνικός Κόσμος» η έναρξη του δίμηνου κινηματογραφικού αφιερώματος «Σελίδες ιστορίας μέσα από τον κινηματογράφο», με την προβολή του ντοκιμαντέρ παραγωγής του IME «Παιδιά είμαστε τότε... οι Mικρασιάτες θυμούνται». Tο αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού του Iδρύματος, με τη συνεργασία του ΥΠΠΟ/Tμήμα Kινηματογράφου, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Eλληνικής Ταινιοθήκης και της EPT και με απώτερο στόχο να συμπεριλάβει περισσότερες θεματικές ενότητες και να καθιερωθεί ως θεσμός στα κινηματογραφικά δρώμενα της Aθήνας.

Tην εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του IME κ. Λάζαρος Eφραίμογλου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ «Παιδιά είμαστε τότε... οι Mικρασιάτες θυμούνται», που σήμανε και την έναρξη του αφιερώματος. Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε μετά από καταγραφή μαρτυριών Mικρασιατών προσφύγων σε διάφορα μέρη της Eλλάδας, διαδικασία που διήρκεσε δύο χρόνια. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία εννέα Mικρασιατών προσφύγων στην εκδήλωση, οι οποίοι έζησαν την Kαταστροφή και την αφηγούνται στο ντοκιμαντέρ. Ήταν όλοι παρόντες στην πρώτη σειρά της αίθουσας, ενώ μετά την προβολή οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους.

Σ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη του Iδρύματος βρίσκονταν στη διάθεση των επισκεπτών, αντάλλασσαν μαζί τους απόψεις και τους ενημέρωναν για τις δραστηριότητες του Iδρύματος, με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα των γενεαλογικών δένδρων.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»