Παρουσίαση έκδοσης του ΙΜΕ «Πριήνη»

Στις 27 Νοεμβρίου 2000 παρουσιάστηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» το βιβλίο Πριήνη, η πρώτη έκδοση του Ιδρύματος που εκπονήθηκε αποκλειστικά από το επιστημονικό δυναμικό του.

Το βιβλίο παρουσίασε ο κ. Νίκος Δοντάς, επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής της έκδοσης, ο οποίος επισήμανε ότι το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτει η αρχιτεκτονική της πόλης, ενώ υπάρχουν ξεχωριστά κεφάλαια που εξετάζουν την ιστορία, τη γλυπτική και την κεραμική της. Μέσα από την εξέταση αυτών των θεμάτων αντλούνται στοιχεία για πτυχές της ζωής στην Αρχαιότητα. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βερολίνου Dρ. W. Hoepfner, ο οποίος και έχει συγγράψει το εισαγωγικό κεφάλαιο του βιβλίου. Ο κ. Hoepfner παρουσίασε στο ακροατήριο αρχαιολογικές ανακαλύψεις από πρόσφατες έρευνες στην Πριήνη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, ο οποίος τόνισε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του Ιδρύματος είναι η έρευνα της ιστορίας του μείζονος Ελληνισμού και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η μελέτη για την Πριήνη, καθώς και ο εκπρόσωπος της «Τεχνοδομικής», εταιρείας που χορήγησε την έκδοση κ. Απόστολος Τρίχας.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι Καθηγητές Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μέτσόβειο Πολυτεχνείο κ.κ. Χαράλαμπος Μπούρας και Μανόλης Κορρές, διευθυντές μουσείων και εκπρόσωποι αρχαιολογικών σχολών, έφοροι αρχαιοτήτων, καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα προβολών του «Ελληνικού Κόσμου».

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»