Παρουσίαση έκδοσης ΙΜΕ «Τα Κεραμεικά του Τσανάκ Καλέ 1670-1922»

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2000 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα προβολών του «Ελληνικού Κόσμου» η παρουσίαση του βιβλίου της κας Kατερίνας Kορρέ-Zωγράφου «Τα Κεραμεικά του Τσανάκ Καλέ 1670-1922».

Το βιβλίο αποτελεί καρπό πολύχρονης έρευνας της συγγραφέως, στηριγμένης σε αρχαιολογικά δεδομένα, ευρήματα επιφανείας, αρχειακά έγγραφα και πρωτογενές υλικό σωζόμενο in situ ή αποθησαυρισμένο σε μουσεία.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «...Πρόκειται για ένα βιβλίο καταπληκτικό, συναρπαστικό ίσως, που ελπίζω ότι θα το αγαπήσετε. Δεν αναφέρομαι μόνο στο γεγονός ότι η συγγραφέας έχει ξοδέψει μια ζωή -ίσως- για να το γράψει, αλλά και σ' όλο το προσωπικό του Iδρύματος, στην εκπληκτική προσπάθεια που κάναμε για να μπορέσουμε να τιμήσουμε το έργο και να αναδείξουμε την κεραμεική τέχνη του Tσανάκ Kαλέ. Δε θελήσαμε να κάνουμε καμία παραχώρηση σε μία προσπάθεια πολλών μηνών και πολλών ανθρώπων να επιμεληθούμε, σελίδα προς σελίδα, όσο το δυνατόν καλύτερα το έργο που βλέπετε σήμερα».

Στη συνέχεια, το βιβλίο παρουσίασαν ο Καθηγητής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μιχάλης Μερακλής, η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης κα Αθηνά Σχινά, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μια τόσο πλήρης και επιστημονικά τεκμηριωμένη έκδοση», ο Καθηγητής και Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός και η Συγγραφέας.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι του IME, μεταξύ των οποίων ο Πρύτανης του Eθνικού Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθηνών κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Το βιβλίο διατίθεται στο πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού του ΙΜΕ και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»