Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το Ταξίδι»

Στις 19 Απριλίου 2000 παρουσιάστηκε στην αίθουσα προβολών του «Ελληνικού Κόσμου» το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το Ταξίδι», σε σενάριο και σκηνοθεσία της κας Μαρίας Μαυρίκου.

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε μαρτυρίες υπέργηρων Ελλήνων από το Αϊβαλί και Τουρκοκρητικών από το Ρέθυμνο, οι οποίοι εβδομήντα έξι χρόνια μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών επισκέφτηκαν οι μεν τη γενέθλια αιολική γη και οι δε τον τόπο που γεννήθηκαν, την Κρήτη. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν στο Αϊβαλί, την Κρήτη και τα Μοσχονήσια και διήρκεσαν τρία χρόνια.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα σχέδια του Ιδρύματος στο τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς και η κα Μαυρίκου. Στην προβολή του ντοκιμαντέρ παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο κ. Παρασκευάς Συριανόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνου, και η κα Αντιγόνη Παγίδα-Μόφορη, από τους βασικούς συντελεστές της ταινίας.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»