Παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου (CD-ROM) «Ιστορικά και Γλωσσικά Μνημεία του Πολιτισμού μας»

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 1998 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κοινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ. Λάζαρου Εφραίμογλου, του διευθυντή του Ιδρύματος «Θησαυρός της Ελληνικής Γλώσσης» κ. Αναγνωστόπουλου και της εκδότριας του περιοδικό «NEMECIS» κας Λιάνας Κανέλλη, με θέμα την παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου «Ιστορικά και Γλωσσικά Μνημεία του Πολιτισμού μας». Ο ψηφιακός δίσκος αποτελεί χορηγία και παραγωγή του ΙΜΕ και περιέχει παρουσιάσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ανθολόγιο κειμένων της ελληνικής γραμματείας καθώς και συνεντεύξεις και κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «NEMECIS».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Εφραίμογλου αναφέρθηκε στο δικό του όραμα, το οποίο «μοιράζονται 120 άτομα στο Ίδρυμα», να γίνουν όσα οι Έλληνες δημιούργησαν «κτήμα όλων των ανθρώπων του κόσμου». Ο κ. Αναγνωστόπουλος, διευθυντής του Ιδρύματος «Θησαυρός της Ελληνικής Γλώσσης», τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται ένα τέτοιο έργο, δηλαδή η καταγραφή της γραμματείας μας. Η κα Κανέλλη, εκδότρια του περιοδικού «NEMECIS», επισήμανε το δωρεάν χαρακτήρα του ψηφιακού δίσκου και μεταξύ άλλων είπε: «Κρατήστε αυτή τη μικρή ασπίδα του Αχιλλέα, για να την κληροδοτήσετε στα παιδιά ή στα εγγόνια σας, το ίδιο, χωρίς υποχρέωση, όπως τη λάβατε».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του πολιτικού, θρησκευτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»