Παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου (CD-ROM) «Ο μαγικός περίπατος του Ζαχαρία Απορία στους Δελφούς»

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 1998, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος» εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου «Ο μαγικός περίπατος του Ζαχαρία Απορία στους Δελφούς», που είναι συμπαραγωγή του ΙΜΕ και της Πληροφορικής Τεχνογνωσίας.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο Πρόεδρος του ΙΜΕ κ. Λάζαρος Εφραίμογλου και ο Γενικός Διευθυντής της Πληροφορικής Τεχνογνωσίας κ. Κωνσταντίνος Δρακάς με μια σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων τους και της μεταξύ τους συνεργασίας. Στη συνέχεια, η κ. Νατάσσα Μηλιαράκη ως υπεύθυνη για την ανάπτυξη της εφαρμογής έκανε την παρουσίαση του τίτλου και ο κ. Σπύρος Βρεττός από την Πληροφορική Τεχνογνωσία έκλεισε την εκδήλωση με την επίδειξη του ψηφιακού δίσκου.

Ο ψηφιακός δίσκος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 11 ετών και έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Εκπαιδευτικό, γιατί στόχος του είναι να εξοικειώσει τα παιδιά με την αρχαιολογία και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να μας αποκαλύψει το παρελθόν. Ο Ζαχαρίας, περιπλανώμενος στο χώρο των Δελφών τού σήμερα και του παρελθόντος, θα μάθει πάρα πολλά πράγματα για τη ιστορία του χώρου και συγχρόνως για τις τεχνικές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι στις ανασκαφές. Ψυχαγωγικό, γιατί χρησιμοποιεί έναν ευρηματικό τρόπο για να προσεγγίσει τα παιδιά. Ο μικρός ήρωας Ζαχαρίας Απορίας είναι ένα κινούμενο σχέδιο στην ίδια ηλικία με τους αποδέκτες του ψηφιακού δίσκου, έξυπνος, γεμάτος περιέργεια και δίψα για γνώση, ο οποίος συνοδεύει τα παιδιά στην πλοήγησή τους στις ηλεκτρονικές σελίδες. Συνοδοιπόρος και «ξεναγός» του Ζαχαρία είναι ο αρχαιολόγος Αριστοφάνης Σκαπάνης, πρόθυμος να του μάθει πράγματα που δεν είναι γραμμένα σε κανένα βιβλίο.

Ο απόηχος των σχολίων για τον ψηφιακό δίσκο ήταν θετικός και ενθαρρυντικός. Αρκετά περιοδικά του χώρου το υποδέχτηκαν με πολύ καλές κριτικές.

«Ο μαγικός περίπατος του Ζαχαρία Απορία στους Δελφούς» διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος» καθώς και σε εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία και καταστήματα ηλεκτρονικών τίτλων και πολυμέσων.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»