Παρουσίαση του προγράμματος TOURBOT

Στις 29 Μαΐου 2001 διοργανώθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος TOURBOT, ο πλήρης τίτλος του οποίου στα ελληνικά είναι «Αλληλεπιδραστική Τηλε-παρουσία σε Μουσεία μέσω Ρομποτικών Εκπροσώπων».

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ρομποτική εφαρμογή που εγκαταστάθηκε στην έκθεση «Κρόσσια, Χιτώνες, Ντουλαμάδες, Βελάδες - 4000 Χρόνια Ελληνικής Φορεσιάς», παρέχοντας επιτόπια ή εξ αποστάσεως (μέσω Διαδικτύου) ξενάγηση στο κοινό. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που λειτουργεί ρομπότ σε μουσειακό χώρο, εισάγοντας νέους τρόπους πρόσβασης σε εκθέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το πρόγραμμα TOURBOT έχει διετή διάρκεια και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2001. Στηρίζεται και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Τεχνολογίες της Κοινωνίας Πληροφοριών (IST)» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τους συμμετέχοντες φορείς. Από την Ελλάδα και τη Γερμανία συμμετέχουν: το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ως συντονιστής φορέας, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, η εταιρεία THEON Ρομποτικά Συστήματα, το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, το Πανεπιστήμιο της Βόννης και το Γερμανικό Τεχνολογικό Μουσείο της Βόννης.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής πολιτείας, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, εκπαιδευτικών φορέων, μουσείων και άλλων πολιτιστικών οργανισμών της χώρας και του εξωτερικού, καθώς και συνεργάτες και φίλου του Ιδρύματος.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»