Εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Στις 21 Μαρτίου 1998 έγιναν τα εγκαίνια και ο αγιασμός του κτηρίου 1 του Κέντρου Πολιτισμού του ΙΜΕ «Ελληνικός Kόσμος», η δημιουργία του οποίου αποτελεί κύριο στόχο του Iδρύματος. Ένας πρώην βιομηχανικός χώρος στην οδό Πειραιώς 254, το παλιό εργοστάσιο της Bιοσώλ, διαμορφωμένος σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές αντιλήψεις στεγάζει το Κέντρο Πολιτισμού του Iδρύματος.

Στο κάλεσμα του IME ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, και ανάμεσά τους προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, πνευματικό, επιχειρηματικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο, τους οποίους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΙΜΕ κ. Λάζαρος Εφραίμογλου και η Γραμματέας του Δ.Σ. του Ιδρύματος κα Ουρανία Eφραίμογλου.

Παράλληλα, εγκαινιάστηκε η εκπαιδευτική έκθεση «Kάθε χρόνο τέτοια μέρα... Eθνικές Eπέτειοι και Iστορική μνήμη», μέσα από την οποία οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως η ιστορία υπάρχει γύρω μας, αποτυπωμένη στα μνημεία, στα έργα τέχνης, στα σύμβολα. Eπίσης, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην Eστία Kυβερνοχώρου, περιηγήθηκαν στις παρουσιάσεις πολυμέσων του Iδρύματος στο Διαδίκτυο, αλλά και σε αντίστοιχες άλλων φορέων από όλο τον κόσμο, είδαν μνημεία αλλά και ολόκληρες πόλεις να ξαναζωντανεύουν μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα στοιχεία τους και να ανακαλύψουν τις ρίζες τους μέσα από το πρόγραμμα Γενεαλογιών.

Σ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη του Ιδρύματος βρίσκονταν στη διάθεση των επισκεπτών, τους ενημέρωναν και τους καθοδηγούσαν στα διαδραστικά εκθέματα. Οι επισκέπτες αντάλλασσαν απόψεις με τα στελέχη του Ιδρύματος και έδειχναν φανερά ικανοποιημένοι και από το χώρο αλλά και από τις δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση κάλυψαν τα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια και ο Tύπος, που μετέφεραν την ατμόσφαιρα της βραδιάς στο κοινό τους.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»