Ημερίδα με τίτλο «Αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά: το περιεχόμενο, η διαδρομή και ο ιστορικός τους ρόλος»

Tην Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2003 το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «Αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά: το περιεχόμενο, η διαδρομή και ο ιστορικός τους ρόλος». Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών» και προσέλκυσε φοιτητές, μαθητές, επιστήμονες κ.ά. Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό τους ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ. Λάζαρος Εφραίμογλου καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Νικόλαος Αλεξανδρής, ενώ ακολούθησε ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΙΜΕ κ. Δημήτρη Εφραίμογλου.

Συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες όπως οι καθηγητές κύριοι:

  • Δημήτριος Διαλέτης
  • Θεόδωρος Εξαρχάκος
  • Διονύσιος Αναπολιτάνος και
  • Βασίλειος Καρασμάνης, ενώ εισηγήσεις έκαναν και οι κύριοι:
  • Απόστολος Δοξιάδης και
  • Τεύκρος Μιχαηλίδης

Στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκε η έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών» από τις μουσειολόγους και συνεργάτιδες του ΙΜΕ κυρίες Ανδρομάχη Γκαζή και Αλεξάνδρα Νικηφορίδου.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»