Διημερίδα με θέμα: «Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση - Οι εφαρμογές τους στο Μουσείο και στο Σχολείο»

Στις 10 και 12 Μαΐου 1999 διοργανώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος» διημερίδα με θέμα: «Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση - Οι εφαρμογές τους στο Μουσείο και στο Σχολείο». Αντικείμενο της διημερίδας, που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήταν η ανάπτυξη εναλλακτικών και σύγχρονων τρόπων μάθησης με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Πώς η παρουσίαση της ελληνικής ιστορίας στο Διαδίκτυο με τρόπο έγκυρο, πολύπλευρο, ζωντανό και βασισμένο στη σύγχρονη βιβλιογραφία μπορεί να συμβάλει στη διδασκαλία της ιστορίας.
  2. Πώς ο μαθητής μπορεί να γνωρίσει την αρχαιολογία και την ιστορία «ταξιδεύοντας» στους Δελφούς μέσω ενός εκπαιδευτικού διαδραστικού δίσκου, να περιηγηθεί και να γνωρίσει μια πόλη μέσω της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας και των τρισδιάστατων αναπαραστάσεων αρχαίων μνημείων αλλά και να προβληματιστεί και να μάθει με αφορμή μια επίσκεψη στο μουσείο.

Η διημερίδα, εκτός από ομιλίες στελεχών του Ιδρύματος, εκπαιδευτικών και παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, περιλάμβανε ξενάγηση στην εκπαιδευτική έκθεση και στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας καθώς και προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ για τη Μίλητο.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»