«Henri-Paul Boissonnas: Μικρά Ασία 1921»

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2002 και ώρα 7.30 μ.μ. παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη το σημαντικό φωτογραφικό λεύκωμα «Henri-Paul Boissonnas: Μικρά Ασία 1921», που εξέδωσαν από κοινού το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Μουσείο Μπενάκη.

Ο καλαίσθητος τόμος, συμβολή των δυο Ιδρυμάτων στην επέτειο των 80 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, προσφέρει μια ασυνήθιστη όσο και διεισδυτική ματιά στα γεγονότα που σημάδεψαν τον ελληνισμό στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Το λεύκωμα περιλαμβάνει 250 περίπου φωτογραφίες, αδημοσίευτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, του Henri-Paul Boissonnas -γιου του φημισμένου ελβετού φωτογράφου Fred Boissonnas- ο οποίος ταξίδεψε το 1921 στη Μικρά Ασία με ανάθεση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και με σκοπό τη φωτογραφική καταγραφή της μικρασιατικής εκστρατείας. Στο βιβλίο δημοσιεύονται επίσης έγχρωμες υδατογραφίες του καλλιτέχνη, ο οποίος υπήρξε παράλληλα και ζωγράφος, τα γράμματα που έστειλε στη διάρκεια του ταξιδιού στην αρραβωνιαστικιά του και το φωτογραφικό του ημερολόγιο.

Το αρχειακό υλικό συνοδεύεται από άρθρα σύγχρονων μελετητών, που φωτίζουν και ερμηνεύουν το γενικό ιστορικό πλαίσιο της εποχής, την οικογενειακή κατάσταση και τη φωτογραφική οπτική του Henri-Paul Boissonnas, καθώς και την ιστορία του αρχείου που παραχώρησε η οικογένεια Boissonnas στο Μουσείο Μπενάκη.

Σελίδες: 360
Ασπρόμαυρες φωτογραφίες: 264
Έγχρωμες φωτογραφίες: 17

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»