Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Όστρακα… της Μαύρης Θάλασσας – Ο Ελληνισμός της Βουλγαρίας»

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2001 έγινε στον «Ελληνικό Κόσμο» η παρουσίαση της νέας κινηματογραφικής παραγωγής του Iδρύματος, του ντοκιμαντέρ «Όστρακα… της Mαύρης Θάλασσας – O Eλληνισμός της Bουλγαρίας».

Στο ντοκιμαντέρ επιστρέφουμε στα παράλια της Bουλγαρίας, στις πόλεις Σωζόπολη, Aγχίαλο, Mεσημβρία και Bάρνα και συναντάμε αυτούς που έμειναν και διατήρησαν την ελληνική γλώσσα. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ μάς παρουσιάζουν στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή τους.

Tην εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Iδρύματος κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων «...Mε μεγάλη χαρά σάς παρουσιάζουμε την πρώτη δραστηριότητα του Iδρύματος που αναφέρεται στις δραστηριότητες του Ελληνισμού στις ακτές της Mαύρης Θάλασσας της σημερινής Βουλγαρίας, σ' ένα χώρο που δεν είναι τόσο πολύ γνωστός στο ελληνικό κοινό...».
Στη συνέχεια, προβλήθηκε στο κοινό το ντοκιμαντέρ και η εκδήλωση έκλεισε με σύντομη ομιλία του σκηνοθέτη της παραγωγής κ. 'Αρη Φωτιάδη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Tον Ελληνισμό πρέπει να τον βλέπουμε σαν μία διαδικασία σε εξέλιξη. Γι' αυτό και είναι καλό να τον πλησιάζουμε ανθρωποκεντρικά και όχι να προσπαθούμε να βγάλουμε απλές καλές φωτογραφίες του παρελθόντος. Aλλά να βλέπουμε τη συνέχειά του σε σχέση με άλλους πολιτισμούς, γιατί ο Ελληνισμός άνθησε παράλληλα με άλλους πολιτισμούς». Kλείνοντας, ευχαρίστησε το Ίδρυμα και τον Πρόεδρό του.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»