Εγκαίνια της έκθεσης «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά»

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου από την Πρόεδρο της Βουλής κυρία 'Αννα Μπενάκη- Ψαρούδα η νέα έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά».

Ελευθερία, δικαιοσύνη, παιδεία, ισονομία, ελευθερία του λόγου, κοινωνικότητα, συνεισφορά στα κοινά: οι ιδέες και οι αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας αποτελούν, 2.500 χρόνια μετά, παγκόσμια κληρονομιά. Η έκθεση προσκαλεί τους επισκέπτες να στοχαστούν πάνω στις αξίες αυτές και να αναλογιστούν τη σημασία τους για τη σύγχρονη κοινωνία.

Στην έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» ζωντανεύει η οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πνευματική πραγματικότητα της πόλης των Αθηνών την εποχή που συγκροτούνταν κτηριακά η Αγορά. Χρονικά καλύπτει κυρίως την Κλασική και την Πρώιμη Ελληνιστική περίοδο, ωστόσο γίνεται σύντομη αναδρομή τόσο στην ιστορική πορεία προς τη δημιουργία της Αγοράς όσο και στη χρήση της σε μεταγενέστερα χρόνια. Η έκθεση αναφέρεται επίσης στον τρόπο με τον οποίο η νεότερη Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος προσλαμβάνουν τις αξίες που γεννήθηκαν στην Αγορά της Αρχαίας Αθήνας. Η έκθεση περιλαμβάνει ψηφιακά διαδραστικά εκθέματα, οπτικοακουστικές παραγωγές, αντίγραφα αντικειμένων, μακέτες, κείμενα, χάρτες, φωτογραφίες, έγγραφα, αναπαραγωγές έργων τέχνης. Στη «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» αναβιώνουν ιδέες, αξίες, θεσμοί και ιδεώδη του παρελθόντος αλλά και του παρόντος.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»