9 χρόνια λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου»

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της πολιτικής και πνευματικής ζωής, αλλά και πολλών φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ο «Ελληνικός Κόσμος», το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος, γιόρτασε στις 21 Μαρτίου 2007 το απόγευμα τα ένατα γενέθλιά του. Ο εορτασμός σηματοδοτήθηκε από τα εγκαίνια του τρίτου διαδραστικού προγράμματος που παρουσιάζεται στη «Θόλο», με θέμα «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά», από την Υπουργό Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου.

«Θέλω να συγχαρώ το ΙΜΕ για την προσπάθεια χρήσης σύγχρονων τεχνολογικών μέσων προκειμένου να φέρουμε την ιστορία πιο κοντά στον άνθρωπο», τόνισε η υπουργός, χαρακτηρίζοντας «αξέχαστη εμπειρία» την προβολή στη «Θόλο». «Ζητώ από όλους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια», έκλεισε την ομιλία της η κυρία Γιαννάκου.

«Ένα όραμα, όταν συνοδεύεται από έμπνευση και πολλή δουλειά μπορεί να πραγματοποιηθεί», είπε καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο πρόεδρος του ΙΜΕ κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, ενώ χαρακτήρισε «ζωντανό παράδειγμα προς τη νεολαία και μήνυμα αισιοδοξίας» τους συντελεστές του έργου, που εργάστηκαν εντατικά για την ολοκλήρωσή του.

«Όταν το 1994 ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΙΜΕ, σε ένα μικρό νοικιασμένο χώρο στην οδό Ακαδημίας 15, κανένας δε φανταζόταν τη σημερινή μας εξέλιξη. Επόμενος σταθμός ήταν το 1998, όταν εγκαινιάσαμε τον «Ελληνικό Κόσμο» και μετατρέψαμε ένα βιομηχανικό χώρο σε εστία πολιτισμού», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, ο οποίος συμπλήρωσε: «Σήμερα, εννιά χρόνια μετά, ο «Ελληνικός Κόσμος», από μια αρχική έκταση 16 στρεμμάτων, καταλαμβάνει έκταση 60 στρεμμάτων, έχει προσθέσει νέες υποδομές στο δυναμικό του και συνεχίζει να επεκτείνεται. Όλο αυτό το διάστημα υπηρετούμε με την ίδια αφοσίωση την ιστορία και τον πολιτισμό».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Αργύρης Καρράς, ο Ακαδημαϊκός κ. Γρηγόρης Σκαλκέας, ο πρέσβης και η κυρία Γιάννη Κοραντή κ.ά. Με το πρόγραμμα «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά» ολοκληρώνεται το τρίπτυχο διαδραστικών θεμάτων για την Αρχαία Αγορά της Αθήνας. Στην προβολή αυτή οι θεατές ταξιδεύουν στο χρόνο, από την κατεστραμμένη, λόγω των Περσικών πολέμων, Αγορά της Αθήνας στην ανοικοδόμησή της την Κλασική Εποχή, ενώ παρακολουθούν και την πομπή των Παναθηναίων.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»