Εγκαίνια της «Θόλου», του νέου Θεάτρου Εικονικής Πραγματικότητας

Με ενθουσιασμό και προσδοκία παρακολούθησε πλήθος κόσμου τα εγκαίνια της «Θόλου», του νέου Θεάτρου Εικονικής Πραγματικότητας, που άνοιξε χθες επισήμως τις πύλες της στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στην οδό Πειραιώς 254. Πρόκειται για ένα κτήριο υψηλής αρχιτεκτονικής και πρωτοποριακής τεχνολογίας, η λειτουργία του οποίου εγκαινιάζεται με δύο προβολές για την Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΙΜΕ κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, απευθύνοντας χαιρετισμό στους προσκεκλημένους. Το έργο παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Στη "Θόλο" δεν επιχειρούμε να δημιουργήσουμε φαντασμαγορικά εφέ κινηματογραφικών παραγωγών ή βιντεοπαιχνιδιών. Στις προβολές η Αρχαία Αγορά αναβιώνει με κάθε επιστημονική ακρίβεια και στη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε όποιο σημείο επιθυμεί. Έτσι πιστεύουμε, και η εμπειρία μας τα τελευταία 8 χρόνια έχει αποδείξει, επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή κατανόηση του χώρου, όπως οι ειδικοί θεωρούν ότι ήταν 2000 χρόνια πριν».


Την πρώτη επίσημη προβολή στη «Θόλο» τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκε επίσης ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και πλήθος εκπροσώπων της κυβέρνησης, των τοπικών αρχών και του πολιτισμού.







Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»