Επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεωργίου Καλού

Την Παρασκευή 7 Μαΐου 2004 ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλός επισκέφθηκε το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάζαρος Εφραίμογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Εφραίμογλου ξενάγησαν τον Υφυπουργό σε όλες τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» και τον ενημέρωσαν για τα τρέχοντα και μελλοντικά έργα του Ιδρύματος.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε την έκθεση «Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση», που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας των Αγώνων. Ξεναγήθηκε στην αρχαία Ολυμπία: γνώρισε το ναό του Δία, και περπάτησε στο Στάδιο, χώρο τέλεσης των Aγώνων, αλλά και στο Γυμνάσιο και την Παλαίστρα, όπου προετοιμάζονταν οι αθλητές, ζώντας τόσο το τελετουργικό όσο και το αγωνιστικό μέρος μιας Oλυμπιάδας. Όλα αυτά μέσω της μοναδικής εμπειρίας της Eικονικής Πραγματικότητας και του νέου προγράμματος του IME «Περιήγηση στην Aρχαία Oλυμπία», που αναπαριστά με επιστημονική πιστότητα και τεχνολογική ακρίβεια τα τριάντα τρία κτήρια της ελληνιστικής περιόδου, αναβιώνοντας την ιστορία του χώρου και των Oλυμπιακών Aγώνων της αρχαιότητας.

Eπόμενος σταθμός της επίσκεψης η έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», μια περιήγηση στα αρχαία ελληνικά μαθηματικά, τα οποία αποτελούν βασικό σταθμό στην εξέλιξη της μαθηματικής επιστήμης. Τέλος, ο κ. Kαλός ενημερώθηκε για τις έντυπες και ηλεκτρονικές παραγωγές του Ιδρύματος και ήρθε σε επαφή με πολλούς μαθητές οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά τον «Ελληνικό Κόσμο» και συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»