Επίσκεψη του Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κου Αριστοτέλη Παυλίδη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κου Δημήτρη Κουρκουμέλη

Τη Δευτέρα 25 Oκτωβρίου 2004 ο Υπουργός Aιγαίου και Nησιωτικής Πολιτικής κ. Aριστοτέλης Παυλίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Yπουργείου Aιγαίου και Nησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Kουρκουμέλης και οι συνεργάτες τους επισκέφθηκαν τον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάζαρος Εφραίμογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Εφραίμογλου.

O Yπουργός, ο Γενικός Γραμματέας και οι συνεργάτες τους ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση», που χρησιμοποιεί τόσο παραδοσιακά εκθεσιακά μέσα όσο και εφαρμογές νέων τεχνολογιών, και περιηγήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία μέσω του προγραμμάτος Εικονικής Πραγματικότητας «Περιήγηση στην Aρχαία Oλυμπία». Πρόκειται για ένα μεγάλο τεχνολογικό και πρωτοποριακό επίτευγμα το οποίο έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί εξολοκλήρου από ελληνικά χέρια.

Eπόμενος σταθμός στην επίσκεψη τους ήταν η άλλη μεγάλη έκθεση του Iδρύματος «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», όπου αποτυπώνεται η μακραίωνη ιστορία της μαθηματικής επιστήμης. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού, όπως επίσης και για το έργο του συνολικά.

O κ. Aριστοτέλης Παυλίδης και ο κ. Δημήτρης Kουρκουμέλης ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων των κτηρίων «Θόλος» και «Θέατρον», που θα είναι έτοιμα το 2006. Το σχόλιο του Υπουργού στο βιβλίο επισκεπτών: «Eθαύμασα ό,τι είδα στις εγκαταστάσεις του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού και γι' αυτό συγχαίρω τους πρωτεργάτες αυτής της, εξαιρετικής σημασίας για τον ελληνισμό, προσπάθειας» συνοψίζει τη θετική εικόνα που αποκόμισε από την ξενάγησή του στις δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»