8 χρόνια λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου»

Με πλήθος φίλων του πολιτισμού γιορτάστηκαν χθες τα γενέθλια του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο ενθουσιασμός και οι ευχές ήταν τα κύρια στοιχεία που σφράγισαν τη χθεσινή εκδήλωση του εορτασμού των όγδοων γενεθλίων του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (και των δώδεκα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στις 7.30 μ.μ. στα Κτήρια 1 και 2 του Κέντρου Πολιτισμού, και κυρίως στο ολοκαίνουριο και κατάφωτο φουαγιέ της «Θόλου», το οποίο κατακλύστηκε από την παρουσία πολιτικών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και φίλων του Ιδρύματος, ξεπερνώντας τα 600 άτομα. Τα γενέθλια σηματοδοτήθηκαν από την παρουσίαση της πρώτης ενότητας της ψηφιακής «Εγκυκλοπαίδειας του Μείζονος Ελληνισμού», η οποία καταγράφει την ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας από την Αρχαιότητα μέχρι το 1930.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΙΜΕ κ. Λάζαρος Εφραίμογλου, ο οποίος απηύθυνε καλωσόρισμα στους προσκεκλημένους, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ κ. Πέτρος Μολυβιάτης, που στήριξε και ενθάρρυνε την πορεία του Ιδρύματος από το ξεκίνημά του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος αναφερόμενος στην παρουσίαση της «Εγκυκλοπαίδειας του Μείζονος Ελληνισμού» μεταξύ άλλων δήλωσε: «Συνεορτάζουμε κι εμείς, γιατί αυτή η πολυεπίπεδη, πολύμοχθη και πολυετής προσπάθεια θα αποτελέσει πράγματι έργο μείζονος αναφοράς για τους ιστορικούς του μέλλοντος». Σε άλλο σημείο του λόγου του ανέφερε: «Η Ιστορία νοηματοδοτεί το παρόν και προικίζει το μέλλον, εφόσον την αντιλαμβανόμαστε όχι ως θαυμαστό απολίθωμα, αλλά με τον καθολικό τρόπο του Αριστοτέλη, ως ζωντανό δηλαδή και ολοκληρωμένο οργανισμό, σε άμεση σχέση με τη ζωή μας σήμερα».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο "Ελληνικός Κόσμος" σχεδιάζουμε να λειτουργήσει ως ένας πρωτοποριακός εκπαιδευτικός και πολιτιστικός χώρος. Οι σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στην υπηρεσία της γνώσης και του πολιτισμού θα ταξιδεύουν τον επισκέπτη στο χώρο και το χρόνο, ενώ το δομημένο και διαμορφωμένο περιβάλλον θα του προσφέρει μία ασύγκριτη αισθητική εμπειρία. Κύριο μέλημά μας είναι να ανταποκρινόμαστε διαρκώς στις απαιτήσεις του κοινού μας, ενός κοινού που καλύπτει όλες τις ηλικίες και όλες τις κατηγορίες».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την αναλυτική παρουσίαση της «Εγκυκλοπαίδειας του Μείζονος Ελληνισμού» από τη δρα Κλεοπάτρα Φέρλα και έκλεισε με τα συγχαρητήρια αλλά και τις ευχές των παρευρισκομένων για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο του ΙΜΕ.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»