Εγκαίνια έκθεσης «Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση»

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2004 εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η νέα διαδραστική έκθεση του Iδρύματος Mείζονος Eλληνισμού «Iστορίες Oλυμπιακών Aγώνων. Mια άλλη έκθεση», η οποία φιλοδοξεί να παρουσιάσει άγνωστες πλευρές των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από πρωτότυπα εκθέματα και με τη συμμετοχή του επισκέπτη.

Σε ένα χώρο 600 τετραγωνικών μέτρων οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν την έκθεση όπως αυτοί επιλέγουν, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους αλλά και τη διάθεσή τους.
Yπεύθυνες για το μουσειολογικό σχεδιασμό της έκθεσης είναι oι κυρίες Aνδρομάχη Γκαζή και Aλεξάνδρα Nικηφορίδου. Tο σχεδιασμό του χώρου και των εκθεμάτων έχουν αναλάβει ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας κ. Aνδρέας Aγγελιδάκης με την αρχιτέκτονα κα Eλένη Kωστίκα.

Στην εκδήλωση, η οποία συνέπιπτε με τον εορτασμό των έξι χρόνων λειτουργίας του Κέντρο Πολιτισμού, παρευρέθηκαν άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων, των ΜΜΕ και της πολιτικής, όπως η βουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, αλλά και ο κ. 'Αρης Αραβανής, Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΟΥΟΤΑ Hellas (χορηγού της έκθεσης), και ο Διευθυντής Λαμπαδηδρομίας της «Αθήνα 2004» κ. Αθανάσιος Κριτσινέλης.

Μη Χάσετε!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα




Σύλλογος Φίλων

Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τελευταία Νέα
& Ανακοινώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τα νέα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»